Ezt a fajta pizzát nagyon sokszor sütöm. A tölteléket
variálom, soha nem készül kétszer ugyanúgy.
Andinál találtam már évekkel ezelőtt, de azóta már
nagyon sokszor elkészítettem. Valahogy jobban
szeretjük, mint a hagyományos pizzát.
Hozzávalók:
30 dkg liszt (én 10 dkg rétes lisztet használtam és
20 dkg sima lisztet)
1 tojás amivel a pizza tetejét kentem meg
1,5 dl tej
2 evő kanál olaj (olíva olajat használtam)
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 tojás amivel a pizza tetejét kentem meg
1,5 dl tej
2 evő kanál olaj (olíva olajat használtam)
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
oregano és bazsalikom
reszelt trappista sajt
Töltelék:
1 vöröshagyma
olaj
50 dkg gomba
2 db sárga répa
1 db paszternák
1 doboz Bonduelle kukorica és zöldborsó konzerv
2 gerezd fokhagyma
só, bors, ízvarázs, oregano, bazsalikom
őrölt piros paprika
Elkészítés:
Elkészítettem a pizza tésztát. 20 percet kelesztettem.
7 db-ra osztottam a tésztát és kör alakúra
kinyújtottam.
Amíg kelt a tészta elkészítettem a tölteléket.
A vöröshagymát kockára vágtam és megpirítottam.
Hozzáadtam a felszeletelt sárgarépát és paszternákot.
Kicsit pároltam, majd a gombát is beletettem.
Megszórtam piros paprikával és fűszereztem.
Amikor már puhák voltak a zöldségek és a gomba, akkor
öntöttem bele a kukorica, zöldborsó konzervet, mert
ezzel már csak össze kellett forgatni.
Akkor van készen a töltelék amikor az összes lé elfőtt.
A pizza lapok egyik felére halmoztam a tölteléket. A tészta
szélét körben megkentem tojással, hogy ne nyíljon
szét sütés közben a tészta. Ráhajtottam a felső felét
a tésztának és jól lenyomkodtam és egy kicsit vissza
is hajtottam. Megkentem a tojással és bőven
megszórtam reszelt sajttal. Lég keverésen 200 fokon 15 percig sütöttem.
Hát ez nagyon finom lehet, ki kell próbálnom egyszer.
VálaszTörlésKatikám!Próbáld ki mihamarabb!:)
TörlésDe jól néz ki! Imádom a pizzát, jöhetne tízóraira :)
VálaszTörlésZsuzsikám!Küldeném!Bár most már inkább ebédre!:)
TörlésNagyon jól néz ki, és biztosan finom is, én csak a tölteléken változtatnék...:) Nelli kérlek küldd el nekem az email címed (az enyém ott a blogon) és küldöm is a sült tészta receptjét.
VálaszTörlésLilla!Te milyen töltelékkel készítenéd?
TörlésA kedvenc pizzafeltétemet tölteném bele: sonka, barackkonzerv, kukorica, lilahagyma, és paradicsomszósz...:)
TörlésA tiédet meg készíteném a páromnak, mert ő mindenevő, én sjanos válogatós vagyok...:)
Ha végre vége lesz a vizsgaidőszakomnak, ezzel fogjuk megünnepelni...:)
Lilla!Barackot?Hm... izgalmasan hangzik.No és persze az elmaradhatatlan hagyma.:)Mikor lesz vége a vizsgáknak?
TörlésImádom a barackot a pizzán, a kedvenc éttermemben ettem előszőr azóta mindig majdnem mindig így készítem...:) Majd csak január végén sajnos, de még kitartok...:)
TörlésImádom a pizzát. Sokfélét ettem már, de ilyen zártat még nem. Emlékeztet a török és arab világban fogyasztott doner/döner kebabra, gyrosra,falafelre stb.
VálaszTörlésKorábban magam is gyakran sütöttem pizzát, de az olaszos változatot.
Amiket felsoroltál mindegyiket szeretjük!:)
TörlésMennyei! Kár, hogy nem élek most ilyesmivel...Kár, kár...
VálaszTörlésHajrá Kriszti!Ügyes legyél!:)A szivárvány salátád nagyon tetszett ma!
TörlésSzuper ez a recept, és szép a pizzád! Listámra felvéve! :)
VálaszTörlésGabriella!Majd írj, hogy milyen lett!:)
TörlésSzó, ami szó, ellenállhatatlan. Én is mentem a receptet. :)
VálaszTörlés:)Remélem ízleni fog Nektek, ha elkészíted.
TörlésNagyon jól néz ki:) Szoktam én is variálni a pizzaféléket, hogy ne legyen unalmas. Tejjel nem szoktam pizzatésztát készíteni, de ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÉn mindig tejjel készítem pizza tésztát.
TörlésNagyon guszta!! Nekem még jobban is tetszik így megsütve, legközelebb kifogom próbálni.:)
VálaszTörlésGizus!Próbáld ki!Te biztos viszel bele még egy-két csűrcsavart!Olyan jókat találok mindig Nálad!:)
Törlés