2012. január 12., csütörtök

Töltött pizza


Ezt a fajta pizzát nagyon sokszor sütöm. A tölteléket
variálom, soha nem készül kétszer ugyanúgy.
Andinál találtam már évekkel ezelőtt, de azóta már
nagyon sokszor elkészítettem. Valahogy jobban
szeretjük, mint a hagyományos pizzát. 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (én 10 dkg rétes lisztet használtam és
20 dkg sima lisztet)
1 tojás amivel a pizza tetejét kentem meg
1,5 dl tej
2 evő kanál olaj (olíva olajat használtam)
2 dkg élesztő
1  teáskanál só
oregano és bazsalikom
reszelt trappista sajt

Töltelék:

1 vöröshagyma
olaj
50 dkg gomba
2 db sárga répa
1 db paszternák
1 doboz Bonduelle kukorica és zöldborsó konzerv
2 gerezd fokhagyma
só, bors, ízvarázs, oregano, bazsalikom
őrölt piros paprika




Elkészítés:

Elkészítettem a pizza tésztát. 20 percet kelesztettem.
7 db-ra osztottam a tésztát és kör alakúra
kinyújtottam.
Amíg kelt a tészta elkészítettem a tölteléket.
A vöröshagymát kockára vágtam és megpirítottam.
Hozzáadtam a felszeletelt sárgarépát és paszternákot.
Kicsit pároltam, majd a gombát is beletettem.
Megszórtam piros paprikával és fűszereztem.
Amikor már puhák voltak a zöldségek és a gomba, akkor
öntöttem bele a kukorica, zöldborsó konzervet, mert
ezzel már csak össze kellett forgatni.
Akkor van készen a töltelék amikor az összes lé elfőtt.



A pizza lapok egyik felére halmoztam a tölteléket. A tészta
szélét körben megkentem tojással, hogy ne nyíljon
szét sütés közben a tészta. Ráhajtottam a felső felét
a tésztának és jól lenyomkodtam és egy kicsit vissza
is hajtottam. Megkentem a tojással és bőven
megszórtam reszelt sajttal. Lég keverésen 200 fokon 15 percig sütöttem.

21 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon finom lehet, ki kell próbálnom egyszer.

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki! Imádom a pizzát, jöhetne tízóraira :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsikám!Küldeném!Bár most már inkább ebédre!:)

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki, és biztosan finom is, én csak a tölteléken változtatnék...:) Nelli kérlek küldd el nekem az email címed (az enyém ott a blogon) és küldöm is a sült tészta receptjét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla!Te milyen töltelékkel készítenéd?

      Törlés
    2. A kedvenc pizzafeltétemet tölteném bele: sonka, barackkonzerv, kukorica, lilahagyma, és paradicsomszósz...:)
      A tiédet meg készíteném a páromnak, mert ő mindenevő, én sjanos válogatós vagyok...:)
      Ha végre vége lesz a vizsgaidőszakomnak, ezzel fogjuk megünnepelni...:)

      Törlés
    3. Lilla!Barackot?Hm... izgalmasan hangzik.No és persze az elmaradhatatlan hagyma.:)Mikor lesz vége a vizsgáknak?

      Törlés
    4. Imádom a barackot a pizzán, a kedvenc éttermemben ettem előszőr azóta mindig majdnem mindig így készítem...:) Majd csak január végén sajnos, de még kitartok...:)

      Törlés
  4. Imádom a pizzát. Sokfélét ettem már, de ilyen zártat még nem. Emlékeztet a török és arab világban fogyasztott doner/döner kebabra, gyrosra,falafelre stb.
    Korábban magam is gyakran sütöttem pizzát, de az olaszos változatot.

    VálaszTörlés
  5. Mennyei! Kár, hogy nem élek most ilyesmivel...Kár, kár...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Kriszti!Ügyes legyél!:)A szivárvány salátád nagyon tetszett ma!

      Törlés
  6. Szuper ez a recept, és szép a pizzád! Listámra felvéve! :)

    VálaszTörlés
  7. Szó, ami szó, ellenállhatatlan. Én is mentem a receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)Remélem ízleni fog Nektek, ha elkészíted.

      Törlés
  8. Nagyon jól néz ki:) Szoktam én is variálni a pizzaféléket, hogy ne legyen unalmas. Tejjel nem szoktam pizzatésztát készíteni, de ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta!! Nekem még jobban is tetszik így megsütve, legközelebb kifogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizus!Próbáld ki!Te biztos viszel bele még egy-két csűrcsavart!Olyan jókat találok mindig Nálad!:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...