A szokásos módon pizza tésztát készítettem,
most egy kicsit több lisztből.
A chilis bab maradék volt, de gondoltam most nem
tésztát főzök hozzá és nem is kenyérrel esszük,
hanem a pizzára kerül feltétnek.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 zacskó Dr. Oetker Expressz élesztő
2 evő kanál olíva olaj
1 teás kanál só
bazsalikom, oregano
2 dl víz
20 dkg trappista sajt
chilis bab
1 fej lila hagyma
Elkészítés:
A kenyér sütő gép üstjébe öntöttem a vizet.
A lisztet megszitáltam és összekevertem az instant
élesztővel, sóval, bazsalikommal, oreganoval.
Beleöntöttem az üstbe.
Ekkor öntöttem rá az olíva olajat.
Megdagasztattam a géppel a tésztát,
majd kelni hagytam 20 percet.
Tepsi nagyságúra nyújtottam, és ráhalmoztam
a chilis babot, megszórtam apróra vágott
lila hagymával. Lég keveréses sütőben 225 fokon
15 percet sütöttem, majd bőven megszórtam reszelt trappista sajttal.
Házi ketchuppal és majonézzel fogyasztottuk.
Nem ér, tiszta kínzás! Így nem tudok majd lefogyni, ha ilyen képeket nézegetek...:o))) Guszta!!
VálaszTörlésBocsánat Krisztikém!Nem szándékos!:)De a Te mai tortád sem semmi!Hogy tudod megállni, hogy ne kóstold meg?:)
TörlésÓ, de guszta! Én a bolognai maradékát szoktam pizzafeltétnek felhasználni, lefagyasztom, aztán a következő pizzánál csak előveszem. Chilivel is ki fogom próbálni, mert nagyon jó ötlet! :)
VálaszTörlésBolognai pizza Bazsim kedvence.:)Régebben pedig a darálthúsos dolgokat nem szerette!Próbáld ki csipet, mert nagyon finom pizzán is a chili.
TörlésNellikém, azért ez nem igen mondható epésnek :) Júj de megkóstolnám. Figyi! ha már itt tartunk. A nagy nem főzésemben-sütésemben rátaláltam egy csomó szárított élesztőre, többek között az expressből is van egy pár csomag. Az ideje már lejárt, Szerinted ? próbálkozzak vele, vagy ki kell dobnom ugy, ahogy van ? Én őrült jól bevásároltam porélesztőből, aztán jött a hosszu szünet a sütésben-főzésben és most "raktárnyi" mennyiségem van.
VálaszTörlésJó lenne, ha azt mondanád, hogy nyugodtam használjam, mert semmi baja :)
Viki!Készült több fajta feltéttel, én a chiliset nem kockáztattam meg.Szerintem ha nem nagyon régi az élesztő, akkor nyugodtan használhatod.Én pl. pudingport már használtam, hogy lejárt a szavatossága, de nem volt semmi baja.
TörlésPizza bármilyen feltéttel jöhet:)
VálaszTörlésNálunk is!:)
TörlésNem is tudom mit csináljak velük, hogy mostanában nem sokat sütögetek, de majd megnézem, hogy meddig van a szavatosságuk, vagy mikor járnak le.
VálaszTörlésA pudingpor annyival van előnyben, hogy nincs kelesztési feladata :) Köszi a választ.
Viki!Sütöttél már vele valamit?
Törlés