2012. január 16., hétfő

Chilis pizza


A szokásos módon pizza tésztát készítettem, 
most egy kicsit több lisztből.
A chilis bab maradék volt, de gondoltam most nem
tésztát főzök hozzá és nem is kenyérrel esszük,
hanem a pizzára kerül feltétnek.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 zacskó Dr. Oetker Expressz élesztő
2 evő kanál olíva olaj
1 teás kanál só
bazsalikom, oregano
2 dl víz
20 dkg trappista sajt
chilis bab
1 fej lila hagyma


Elkészítés:

A kenyér sütő gép üstjébe öntöttem a vizet.
A lisztet megszitáltam és összekevertem az instant
élesztővel, sóval, bazsalikommal, oreganoval.
Beleöntöttem az üstbe. 
Ekkor öntöttem rá az olíva olajat.
Megdagasztattam a géppel a tésztát,
majd kelni hagytam 20 percet.
Tepsi nagyságúra nyújtottam, és ráhalmoztam 
a chilis babot, megszórtam apróra vágott
lila hagymával. Lég keveréses sütőben 225 fokon
15 percet sütöttem, majd bőven megszórtam reszelt trappista sajttal.
Házi ketchuppal és majonézzel fogyasztottuk.

10 megjegyzés:

  1. Nem ér, tiszta kínzás! Így nem tudok majd lefogyni, ha ilyen képeket nézegetek...:o))) Guszta!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat Krisztikém!Nem szándékos!:)De a Te mai tortád sem semmi!Hogy tudod megállni, hogy ne kóstold meg?:)

      Törlés
  2. Ó, de guszta! Én a bolognai maradékát szoktam pizzafeltétnek felhasználni, lefagyasztom, aztán a következő pizzánál csak előveszem. Chilivel is ki fogom próbálni, mert nagyon jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bolognai pizza Bazsim kedvence.:)Régebben pedig a darálthúsos dolgokat nem szerette!Próbáld ki csipet, mert nagyon finom pizzán is a chili.

      Törlés
  3. Nellikém, azért ez nem igen mondható epésnek :) Júj de megkóstolnám. Figyi! ha már itt tartunk. A nagy nem főzésemben-sütésemben rátaláltam egy csomó szárított élesztőre, többek között az expressből is van egy pár csomag. Az ideje már lejárt, Szerinted ? próbálkozzak vele, vagy ki kell dobnom ugy, ahogy van ? Én őrült jól bevásároltam porélesztőből, aztán jött a hosszu szünet a sütésben-főzésben és most "raktárnyi" mennyiségem van.
    Jó lenne, ha azt mondanád, hogy nyugodtam használjam, mert semmi baja :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki!Készült több fajta feltéttel, én a chiliset nem kockáztattam meg.Szerintem ha nem nagyon régi az élesztő, akkor nyugodtan használhatod.Én pl. pudingport már használtam, hogy lejárt a szavatossága, de nem volt semmi baja.

      Törlés
  4. Pizza bármilyen feltéttel jöhet:)

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudom mit csináljak velük, hogy mostanában nem sokat sütögetek, de majd megnézem, hogy meddig van a szavatosságuk, vagy mikor járnak le.
    A pudingpor annyival van előnyben, hogy nincs kelesztési feladata :) Köszi a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki!Sütöttél már vele valamit?

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...