2014. április 3., csütörtök

Minek nevezzelek szelet

Nem tudtam mi legyen a neve az ételnek, de a férjem elnevezte " Minek nevezzelek? " szeletnek.
Szűz pecsenyéből készült, sok-sok zöldséggel. A körete fűszeres krumpli volt és sült fokhagyma gerezdek.


Hozzávalók:

szűz pecsenye volt nálam, de bármilyen húsból finom lehet

só, bors,
szerecsen dió
fokhagyma
borsikafű
bébi répa
cukor borsó
kukorica
1 nagy doboz tejföl
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt karaván sajt
burgonya
olaj

Elkészítés:

A pecsenye szeleteket vékonyra kiklopfoltam, fűszereztem sóval, borssal, szerecsen diót, fokhagymát reszeltem rá, borsikafűvel meghintettem.
Olajban picit elősütöttem. Ezután jénai tál aljára fektettem őket és ráhalmoztam a bébi répát, cukor borsót és a kukoricát. Egy nagy doboz tejfölt kikevertem a kétféle reszelt sajttal, amibe szintén  szerecsen diót, és fokhagymát reszeltem és a hús tetejére öntöttem. Egy kevés reszelt sajttal megszórtam.
Lég keveréses sütőben 30 percig sütöttem.

Fűszeres sült burgonyával és olajban sült fokhagyma gerezdekkel tálaltam.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...