2011. október 5., szerda

Póréhagyma krémleves

Árválkodott még a hűtőben egy darab póréhagyma és néhány zöldhagyma. Ebből adódott az ötlet, hogy póréhagyma leves legyen a rétes mellé.
Nagyon egyszerű az elkészítése.

Ajánlom a Húgocskámnak szeretettel, mivel nagy kedvelője lett a krémleveseknek mostanában! 



Hozzávalók: 

1 db póréhagyma
3 db zöldhagyma
2 db burgonya
7,5 dl főző tejszín 
só, bors, ízvarázs, 
fokhagyma,
őrölt szerecsendió,
reszelt sajt,
fűszeres kenyér kocka
vaj

Elkészítés: 

A kétféle hagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk.
Kevés vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Mikor puhára főtt akkor összeturmixoljuk és felöntjük a főző tejszínnel.
Pár perc alatt besűrítjük.
Forrón reszelt sajttal és pirított, fűszeres kenyér kockákkal tálaljuk. 




8 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a krémleveseket, mindig nagy sikere van otthon nálunk is:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Az igazság az hogy nem készítettem túl sokszor krémlevest eddig. Nem tudom az okát hogy miért idegenkedem, talán egyszer rászánom magamat és elkészítem és akkor legalább tudni fogom hogy milyen az íze?:)

    VálaszTörlés
  3. Kedvünkre való krémleves, köszi ismét, Nelli :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunkis mindig nyerő a krémleves. Ez is nagyon tetszik, ki is fogom próbálni, finom sajjtal a tetején isteni lehet:)

    VálaszTörlés
  5. Én sem készítettem még soha krémlevest, de a hétvégére azt készülök főzni, majd megmutatom, ha sikerül.

    VálaszTörlés
  6. Nem is tudom, miért csinálok olyan ritkán krémlevest?! Most átértékelem a dolgokat:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...