Nagyon szeretjük a gombát, így viszonylag gyakran kerül
az asztalunkra különböző formában elkészítve.
Annál is inkább, mert Bazsi a húst nem olyan
nagyon részesíti előnyben, inkább a zöldséges
dolgokat szereti.
Hozzávalók:
10 nagyobb fej gomba (nálunk csiperke)
10 karika Hóvirág sajt
füstölt sonka kockára vágva
kápia paprika szeletek
tejföl
grill fűszer, rozmaring,
Elkészítés:
A gombákat megpucoltam, megmostam.
Befűszereztem a grill fűszerrel, pici őrölt
rozmaringgal szórtam meg.
Sót nem használtam, mert rengeteg vizet enged
tőle a gomba. A grill fűszer keverék elég sós.
Felkarikáztam a hóvirág sajtot,
füstölt sonkát és a kápia paprikákat.
Egy jénai tál alját kiolajoztam és beleültettem
a már befűszerezett gombákat. Szép sorban ráhalmoztam
a sajt karikát, sonkát és a kápia paprikát. A kápia
paprikák közepébe egy kanál tejfölt tettem.
Sütőben lég keverésen 25 percig sütöttem 175 fokon.
A végén kicsit grilleztem, hogy szép piros színt kapjon.
Nagyon guszta lett bariném!
VálaszTörlésNagyon szeretem a gombás ételeket
VálaszTörlésFinom is volt Andikám!
VálaszTörlésBianka!Tudom!:-)
Ez a finomság az enyémeknek is nagyon bejönne! Fogok is készíteni! Köszi!!! :)
VálaszTörlésÍgy, még nem sütöttem töltött gombát, de nagyon tetszik a receptje! Ki fogom próbálni! nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNellike,nagyon guszta lett,mi is nagyon szeretjük a gombás ételeket:-)
VálaszTörlésImádjuk a gombát, töltve is:)
VálaszTörlésNagyon guszta:) Mág nem próbáltam ebben a formában, de nagyon jól hangzik. Jó ízlése van Bazsinak:)
VálaszTörlés