Árválkodott még a hűtőben egy darab póréhagyma és néhány zöldhagyma. Ebből adódott az ötlet, hogy póréhagyma leves legyen a rétes mellé.
Nagyon egyszerű az elkészítése.
Ajánlom a Húgocskámnak szeretettel, mivel nagy kedvelője lett a krémleveseknek mostanában!
Hozzávalók:
1 db póréhagyma
3 db zöldhagyma
2 db burgonya
7,5 dl főző tejszín
só, bors, ízvarázs,
fokhagyma,
őrölt szerecsendió,
reszelt sajt,
fűszeres kenyér kocka
vaj
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk.
Kevés vajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Mikor puhára főtt akkor összeturmixoljuk és felöntjük a főző tejszínnel.
Pár perc alatt besűrítjük.
Forrón reszelt sajttal és pirított, fűszeres kenyér kockákkal tálaljuk.
Nagyon szeretem a krémleveseket, mindig nagy sikere van otthon nálunk is:D
VálaszTörlésNagyon guszta! Az igazság az hogy nem készítettem túl sokszor krémlevest eddig. Nem tudom az okát hogy miért idegenkedem, talán egyszer rászánom magamat és elkészítem és akkor legalább tudni fogom hogy milyen az íze?:)
VálaszTörlésKedvünkre való krémleves, köszi ismét, Nelli :)
VálaszTörlésSzeretem, de nagyon
VálaszTörlésNálunkis mindig nyerő a krémleves. Ez is nagyon tetszik, ki is fogom próbálni, finom sajjtal a tetején isteni lehet:)
VálaszTörlésÉn sem készítettem még soha krémlevest, de a hétvégére azt készülök főzni, majd megmutatom, ha sikerül.
VálaszTörlésNagyon finom!!!!:)
VálaszTörlésNem is tudom, miért csinálok olyan ritkán krémlevest?! Most átértékelem a dolgokat:))
VálaszTörlés