Karácsonyra kiváló gasztro ajándék lehet férfiak
számára. Persze hölgyek számára is, már aki
szereti a pálinkát.:-)
Igaz, hogy a párom készítette, de mindenképpen fel
szerettem volna ide a blogra tenni, mert a fiúk azt mondták,
hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az elkészítési módja,
ugyanis mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
fél liter szilva vagy törköly pálinka
rengeteg fajta gyümölcs
1-2 evőkanál akácméz
Ebben volt:
citrom héj,
boróka bogyó,
szegfűszeg,
vadkörte,
birsalma,
csipke bogyó,
kökény,
galagonya,
aszalt áfonya,
narancs héj,
gyömbér
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmosni, és a vadkörtét, birsalmát
feldarabolni.
A bogyós gyümölcsöket megtisztítani a szárától.
A többi gyümölccsel és fűszerrel az üveg aljába szórni.
1 dl pálinkát felmelegíteni és 1-2 evő kanál mézet (nálunk akác méz)
feloldani benne.
Forralni nem szabad.
Hozzáönteni a pálinkához és az üveget felönteni, hogy
ellepje a gyümölcsöt.
Lezárni és érni hagyni szoba hőmérsékleten, naponta
megforgatni.
Ugye milyen szép aranyló színe lett?
Köszi Nelli! Mondd meg a fiúknak, hogy én vittem... Ugyanilyen szép fehér mécsestartóm van, mint amit mellékeltél. Olyan szép a kép, hogy koccinthatnékom támadt a laptopommal... Erika
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Ügyes volt a Peti nagyon, mondd meg neki lécci :))
VálaszTörlésBiztos nagyon zamatos lett a sokféle finom gyümölcstől!!
VálaszTörlésCsodálatos lehet az íze mert nagyon szép a színe!
VálaszTörlésHú Nelli, ez nagyon jó ötlet! Úgyis gondban voltam, mit adjak a fiaimnak karácsonykor...:)
VálaszTörlésKöszi:)
Csodásan néz ki, nem iszom ugyan, de megkóstolnám szívesen:)
VálaszTörlésNelli, nagyon guszta! :-) Már az én karácsonyi pálinkám is érik...;-)
VálaszTörlés