Hozzávalók:
50 dkg karfiol
25 dkg rizs lehetőleg ne gyors rizs legyen
2-3 db répa
só, bors, ételízesítő, vöröshagyma, zsemle morzsa, olaj,
babér levél
1 egész tojás
Elkészítés:
A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben megfőztem.
Mikor megfőtt, villával összetörtem és félretettem, hogy hűljön ki.
Közben a rizs megválogattam, megmostam, apróra összevágtam a vöröshagymát és megpirítottam kevés olajon. Mikor már szép piros volt a hagyma ráöntöttem a rizst és kicsit még tovább pirítottam. Felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. Babér levéllel, sóval, étel ízesítővel ízesítettem.
Mikor a rizs elfőtte majdnem az összes levet akkor átöntöttem egy jénai tálba és mikróban pároltam amíg puha nem lett. Félretettem és ezt is kihűtöttem.
A répát megpucoltam, megmostam és apró kockákra vágtam, sós vízben feltettem főni.
Amikor megfőtt villával összetörtem.
A három hozzávalót összekevertem, hozzáadtam 1 egész tojást, ízesítettem még sóval, borssal, ízvarázzsal, zsemle morzsát adtam hozzá egy kicsit.
Zsemle morzsában megforgattam közvetlenül sütés előtt.
Olajat forrósítottam és megsütöttem a golyókat.
Az olajnak nagyon forrónak kell lennie, különben szétesnek a golyók.
Saslik pálcára húztam őket és kínai szezám magos, ragacsos csirke mellel tálaltam.
Az egész összeállítás nagyon ott van!!! Nelli, én meg hozzád szegődnék el kóstolónak :)
VálaszTörlésNellikém, ez nagyon fincsi lehetett!
VálaszTörlésTényleg fincsi volt lányok!Ma megismétlem!Gyertek kóstolni!:-)
VálaszTörlésNálunk van egy kifőzde, ahol szoktam ilyet enni, de mindig elsózzák, pedig imádom
VálaszTörlésA tiéd csodás ki fogom próbálni
Nellike, ha most elindulok izibe, ebédre odaérek hozzátok! A részemet kéretik melegen tartani :)
VálaszTörlésBianka!Én is ettem már elsózva, meg valahogy olyan bizalmatlan is vagyok a kínai éttermekkel.:-)Majd írd meg ha kipróbáltad.
VálaszTörlésAndikám!Indulj izibe!Várlak!
Én már csak vacsira érek oda :( Hagytok nekem is?
VálaszTörlésErinacea!Gyere, gyere, hagyunk!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Isteni finom lehet, én is kérhetek????:)
VálaszTörlésElvesztem beírásommal együtt ??? nem is ez a lényeg, hanem az, hogy most már élvezhető a blog.
VálaszTörlésMikor sütöd ujra, mert látom a legnapi kóstolásról is lemaradtam :)))
Viki!A kisfiamnak 27-én lesz a szülinapja és ez a kedvenc most, gondolom akkor újból készül majd.:-)
VálaszTörlésKóstolókra mindig szükség van!:-)
Ez tényleg fincsi, igaz én rizs nélkül szoktam készíteni.
VálaszTörlésÉn is jövök kóstolónak:DD
VálaszTörlésNagyon bejön ez nekem is a hússal együtt!
Szia Nelli!
VálaszTörlésZsemlemorzsával helyettesítettem a rizst, de készítettem már áztatott zsemlével is, úgy mint a húsfasírtot. Kicsit lazább szerkezetű a massza.
Gombafasírtot is készítettem hasonló módon.