2011. január 9., vasárnap

Csúsztatott palacsinta

Amióta megláttam TücsökBogár konyhájában a csúsztatott palacsintát tudtam, hogy nekem ezt el kell készítenem, mert nagyon szeretjük a különféle palacsintákat.
Akkora sikere lett, hogy alig tudtam szelet fotókat készíteni.:-)
A legelső palacsinta kicsit vastagra sikerült, de kicsit tovább sütöttem és szépen átsült.

Hozzávalók: 

30 dkg liszt,
6 dl tej,
10 dkg vaj (nekem margarin volt itthon)
5 db tojás
10 dkg porcukor
én tettem még bele egy kis vaníliás cukrot is.

Sütéshez kevés olaj, mert a tésztájában is van zsíradék.

A rétegek közé: 1 tábla (10 dkg) Milka tejcsokoládé.

Tetejére: porcukor
Elkészítés:

A csokit lereszeltem, én az alma reszelőn, mert nagyon olvadt és gyorsan kellett reszelni.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
Én a cukrot elkevertem a margarinnal, vaníliás cukorral és egyenként adtam hozzá a tojás sárgákat.
Ezután hozzáadtam a lisztet és a tejet apránként.
Óvatosan a végén belekevertem a felvert tojáshabot.
Egy sűrű tésztánk lesz.
Kevés olajat hevítettem a palacsinta sütőben.
2 merőkanálnyi tésztát öntöttem a sütőbe.
A palacsinta egyik felét megsütöttem. Tányérra borítottam, de úgy, hogy a sületlen fele legyen felül. Rászórtam 2 evő kanálnyi reszelt csokit, majd megsütöttem a következő palacsintát,
és ugyanúgy jártam el, mint az első palacsintánál. TücsökBogár azt írja, hogy nem kell sok csokit szórni az egyes rétegek közé, mert akkor nagyon édes lesz. Ez tényleg így tökéletes ahogy van.
Az utolsó palacsintát úgy borítjuk a többire, hogy a sült fele kerüljön felülre.
Ezután mikor picit hűlt már megszórjuk porcukorral.

TücsökBogár!Ha olvasol, nagyon szépen köszönöm a receptet, nagyon, nagyon finom még sokszor fogom készíteni az biztos!:-)





9 megjegyzés:

  1. Nagyon meggyőző képek, isteni lehet(ett)!

    VálaszTörlés
  2. Nellikém, legközelebb a csokit diódarálón "reszeld" le, úgy nem olvad meg a kis kezedben. :)

    VálaszTörlés
  3. Erinacea!Finom volt tényleg!A sok tojástól egész más a tésztájának az állaga.
    Andikám!A diódarálóval az a gondom, hogy szerintem sok csoki benne maradna.:-)

    VálaszTörlés
  4. Semmi nem marad benne, egy morzsa sem. Én mindig így csinálom, a forró csokiporhoz is.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!!! Én még anno a vacsoracsatában láttam ezt a receptet, de valahogy óckodtam a félig sütött tojásos tésztától. Mivel te dicséred, kipróbálom én is. Lehet kapni tejcsokoládé darát, azzal is biztosan finom.(igaz nem Milka...)

    VálaszTörlés
  6. Ide is csúsztathatnál egy szeletkét, egy vastagabb szeletkét:)) Nagyon kapós lehetett!

    VálaszTörlés
  7. Hát persze, hogy olvaslak! :)
    Nekünk ez az egyik nagy kedvencünk! A Milkához én ragaszkodom benne. De szerintem ezért senki sem reklamál. :)))
    Tatinnak, pedig nyugodtan higgyél, ugyanis én is így szoktam ledarálni,

    VálaszTörlés
  8. Nem csodálom, hogy kapós volt, hiszen kinézetre is gyönyörű. Nálunk is nagy kedvenc a palacsinta, csak én cukor nélkül készítem. A Tiéd nagyoln gusztusos. Jaaa! és ledarálom én Neked felesbe a milkát :-) mármint a fele palacsintáért :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...