2012. augusztus 9., csütörtök

Spagetti paradicsom szósszal



Gaby nemrég kezdett blogolni, de rengeteg finomságot
találtam már nála, ami az elkészítendő ételek mappájában szerepel.
Ezt a finom tésztát is nála találtam. Már régebben készítettem 
finom, sűrű házi paradicsom szósszal ilyen tésztát, de friss
paradicsom hozzáadásával klasszisokkal finomabb volt.

Hozzávalók:

1 csomag spagetti tészta
1 kisebb fej vörös hagyma
3 gerezd  fokhagyma
8 db paradicsom
3 dl paradicsom lé
só, bors, borsikafű,
oregano, bazsalikom, 

zeller levél

a tetejére krém fehér sajt
trappista sajt
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A spagettit forró, sós vízben puhára főztem.

A paradicsomot felaprítottam, a vörös hagymát négybe
vágtam és az
aprító gépbe tettem a paradicsommal és a
fokhagymával együtt.
Összeaprítottam.
Feltettem főni a fűszerekkel együtt.
Addig főztem amíg
besűrűsödött.
A spagetti tetejére mertem a kész mártásból,
megszórtam krém fehér sajttal, 
meghintettem a trappista sajttal és apróra vágott
petrezselymet szórtam rá.


11 megjegyzés:

  1. Csuda finom lehetett! Így reggel fél nyolc tájban is belapátolnék belőle egy tányérral. Imádom az ilyen tésztákat!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira finom volt Marcsi, hogy el fogom készíteni nemsokára megint.Addig amíg ilyen finom, zamatos paradicsomokat lehet venni.

      Törlés
  2. Hát igen, friss paradicsommal sokkal finomabb, én nyáron mindig frissből készítem.

    VálaszTörlés
  3. Nelli, szívből örülök, hogy találtál nálam kipróbálásra érdemes receptet. :) És annak is, hogy ízlett. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom, így , házilag elkészített paradicsomszósszal.

    VálaszTörlés
  5. Nem tudok beírni hozzád :(((((

    VálaszTörlés
  6. Na akkor most ezt fejtsük meg !!! Szóval nagyon finomat főztél. Legelőször ennél sokkal többet írtam, de legalább ötször küldtem el, mégsem jelent meg.

    VálaszTörlés
  7. Bocs, de hát (valószínű én bénázok) nem találom az elérhetőségedet. Itt (is) válaszolok, elolvasás után törölhető....

    ...amikor "megérett" (a büdös túró) csak akkor adom hozzá a vajat. Lehet, hogy előtte nem is tenne jót, mert talán az "érést" akadályozná. (vagy nem tudom, mi így szoktuk)
    Bocs, de a kommentek - ha két napnál régebbi posthoz írod, csak ellenőrzés után jelennek meg a blogomban - a rengeteg nem kívánatosa szemét miatt. Így tudom csak ellenőrizni, hogy mi kerül be a blogomba....

    VálaszTörlés
  8. Megmondom őszintén, nagyon sikeres olaszos paradicsom szószt készitettél. Én sok évek óta, olasz konyhába kezdtem a főzés karieremet' A legfinomabb szósz az, ami friss paradicsombol készül. Nálunk van egy drága, finom importál konzerves paradicsom...a San Marzano, de még van egy pár másik is, a POMMI nevezetü.

    Nagyon jól eltaláltad a füszereket, és a sürüsége perfekt. Guszta, és finom!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Nelli, játék van nálam, szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html

    VálaszTörlés
  10. Nelli, hogy vagytok? Hiányzol nagyon! Dórival meg a kisunokáddal minden rendben? Lassan babáztok, nem?
    Puszi, Anikó

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...