Alig vártam már, hogy megjelenjenek az első szilvák a piacon,
hogy kedvenc pitémet el tudjam készíteni. A fiúk is nagyon
szeretik, de talán én szeretem a legjobban. Imádom amikor a
szilva, fahéjas cukor és vanília illata lengi be a konyhát, amikor sül.
Hozzávalók:
A pite tészta receptje:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg zsír (szerintem ez kell bele az omlósság miatt)
5 dkg porcukor
1 evő kanál rum
2 tojás sárgája
pici só
1 sütőpor
1 kis doboz tejföl
Szilva kb. másfél kg. Azért ebből magozás közben igen fogy. :-)
Fahéjas, vaníliás kristály cukor.
Vágott mandula ízlés szerint, de el is maradhat.
Elkészítése:
A pite tészta hozzávalót összegyúrom és fél órát pihentetem.
Azután a tésztát két darabra osztom és kinyújtom.
Miután kinyújtottam az első tésztát, tepsibe fektetem és rászórom az
előzőleg fahéjjal, vaníliás kristály cukorral elkevert szilvát, majd
beborítom a második tészta lappal.
Tetejét villával megszurkálom és felvert
tojás fehérjével megkenem, vágott mandulával megszórom.
Finom ízt ad neki a pirult mandula.
Lég keveréses sütőben 200-225 fokon sütöttem
25-30 percet.
megkóstolnám a te szilvás pitédet is.
VálaszTörléstegnap vettem én is a piacon szilvát, de megtörténik, hogy úgy gyümölcsként toljuk be.
pitének meg....majd ha érik a kertben.
Évi nagyon finom, ízletes szilva volt.Mi is ettünk csak úgy is belőle.:-)
TörlésOda vagyok a szilváért én is:) Nálam és készült szilvás lepény, csak kelt tésztás. Csodás a tiéd is, szívesen tesztelném:)
VálaszTörlésEgy egész tepsivel küldhetnél nekünk bariném :))
VálaszTörlésMi is szívesen eleszegetnenk a tévé előtt, ha már nincs netünk. :)
VálaszTörlésMár nagyon régen ettem finom kis szilvás pitét. Imádom a szilvát és szilvás dolgokat. Finom a pitéd, jó kis recept...ki is fogom próbálni. Köszi, már is viszem!
VálaszTörlésLehet hülye kérdés, de mivel még sosem ettem szilvás pitét nem tudom milyen, szóval bariném, nem túl szottyos a tölteléke, csak így magában a szilva ahogy megsül?
VálaszTörlés