Nagyon szeretjük a lecsót mindenféle formában elkészítve.
Bazsi nagyon sokáig nem szerette, de most egy ideje már
Ő kéri, hogy lecsó legyen.Sok ilyen étel van. Pl. amikor kicsi
volt a spenótot sem szerette, most azt is imádja.
Legjobban tésztával szereti a lecsót. Mi (tudom bűn),
de igazából fehér kenyérrel szeretjük. Most Apa ötlete alapján
készült a lecsó. Sült krumpli került a cukkini mellé bele.
Hozzávalók:
1 kg paprika
4-5 db paradicsom
4 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
5-6 db krumpli
1 kisebb cukkini
kapor
1 kávés csésze hajdina
őrölt piros paprika, só, bors, ízvarázs
olaj
ízlés szerint chili pehely
Elkészítés:
A hozzávalókat előkészítettem, megmostam.Legelőször a
cukkinit meghámoztam és kockákra vágtam.Összeforgattam
a felaprított kaporral egy tálban és hagytam állni.
A paprikát karikákra vágtam, a paradicsomot szeletekre.
A vörös hagymát felszeleteltem és olajon elkezdtem sütni.
Mikor már szép aranybarna volt a hagyma rátettem a paprikát és
kicsit dinszteltem. Megszórtam piros paprikával és felöntöttemkevés vízzel.
Ízesítettem a fűszerekkel és a fokhagymával.
Közben megpucoltam a krumplit és ujjnyi vastag
karikákra szeltem, majd forró olajban kisütöttem.
A lecsóba beleszórtam a kapros, cukkini kockákat.
Ezzel egy időben tettem bele a hajdinát. Még
20 percet főztem és a végén beleöntöttem a sült krumplit.
Ezzel már csak épphogy összeforgattam. Az íze és
Apa kedvéért kerültek még bele vékony sonka szeleteket is.
Aki szereti chili pehellyel megszórhatja.
Aki szereti chili pehellyel megszórhatja.
nagyon jól néz ki, nekem így lehet még jobban ízlene, mint magában...:)
VálaszTörlésDe jó ötlet, jöhetne:)
VálaszTörlésFincsi lehetett!!
VálaszTörlésNelli, ez nagyon guszta! Ki fogom próbálni!:)
VálaszTörlésNagyon finom és laktató lehet:) Imádom a lecsót és feltétlenül megszórnám chilivel.
VálaszTörlésNagyon finom lehet így egyben , minden alkotó elemét szeretek!Guszta !
VálaszTörlésTényleg micsoda ötlet! Hát még így sem ettem lecsót! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésA lecsó megosztó étel,mi sem szerettük évekig, mostanában viszont sűrűbben készítem. :))
VálaszTörlés