Hozzávalók a raguhoz:
10 dkg füstölt szalonna ( 2 személyre )
3-4 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tubus krém sajt ( jelen esetben Mackó volt )
2-3 fej gomba
3-4 db szárított paradicsom
egy evő kanál dió apróra vágva
olíva olaj
só, bors, ízvarázs,
tetejére reszelt sajt
díszítés: metélő hagyma
Elkészítés:
Személyenként 2-3 tojást felverni habosra.
Serpenyőbe öntöm az olíva olajat, rászórom az apró kockára vágott füstölt
szalonnát, felkarikázott zöldhagymát és kevés olíva olajon összepirítom.
Ízesítem sóval, borssal, ízvarázzsal és reszelt fokhagymával.
Ezután beleteszem az apróra felvágott szárított paradicsomot.
Mikor összepirult akkor beleteszem a felszeletelt gombát.
Ezzel is pirítom, majd a végén a durvára vágott diót.
Mikor a dió is megpirult akkor hozzáöntöm a felvert tojást.
Megsütöm és rányomom a tubus sajtot,mégegyet keverek rajta,szépen rá fog olvadni, majd reszelt sajtot szórok a tetejére.
Metélő hagymával díszítem.
Savanyúság, saláta illik hozzá.
Mennyi finom dolog került ebbe a rántottába, biztos nagyon finom bariném!
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésHogy ez milyen finom lehet :)
VálaszTörlésEgy egyszerű tojásból mit ki nem tudsz hozni! Most szívesen megkóstolnám.:)
VálaszTörlés