Hozzávalók:
50 dkg Barilla maccheroni
3 szál sárgarépa
1 szál zöldség
30 dkg cukor borsó
30 dkg gomba
só, bors, ízvarázs, fokhagyma, vöröshagyma, rozmaring
tetejére reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
A tésztát forrásba lévő sós vízbe teszem és az újraforrástól számítva 9-10 percig főzöm.
Mikor megfőtt leszűröm, leöblítem és egy kiolajozott jénaiba öntöm.
Ezután elkészítem a ragut.
A vöröshagymát apróra szelem, kevés olajon megpirítom.
Mikor üvegesre pirult a hagyma, beleteszem a feldarabolt sárgarépát és a cukor borsót
gombát.
Megfűszerezem, a rozmaring különösen jó ízt ad neki.
Összekeverem a maccheronival, megszórom a reszelt sajttal, aminek
fele lehet füstölt sajt is és 20 perc alatt
sütőben ropogósra sütöm.
Megjegyzés: Tettem már a raguba karfiolt is, de lehet broccolit is tenni bele, de
nálunk azt nem szeretik.
Nagyon guszta ezzel a ráolvadt sajttal a tetején.
VálaszTörlésKedvemrevaló a sok zöldséggel!!
VálaszTörlésA gyerekeim nem eszik meg a gombát ( legalábbis a 2 kisebb, akik itthon vannak)...Most épp azon gondolkodom, mit tegyek bele. A karfiolt sem szeretik..Pedig nekem meg a férjemnek bármelyikkel szuper lenne! Na, jól körül vagyok itt véve, nem igaz? :DDDD
Finom lehet
VálaszTörlésTrinity!Nálunk is az a baj, hogy valamelyik zöldséget valaki nem szereti.Nehéz összevariálni, hogy mindenkinek kedvére legyen.:-)
VálaszTörlésFinom, gyors és laktató. Vacsira jól jött volna. Legközelebb előbb jövök hozzád.:)
VálaszTörlésNagyon jó ez a recept. Hétköznap elkészítem. Nagyon figyelek rá, hogy egy héten két-három alkalomnál többször ne kerüljön az asztalra húsos ebéd. Köszönöm! Erika
VálaszTörlésJövő héten üvegbe rakom a narancslikőrt, felteszem a blogra, eddig úgy tűnik, hogy nem lesz zavaros a méztől. Vasárnap délután teszek bele egy kis pörkölt cukrot, attól enyhe bronz árnyalatot és finom zamatot kap!
Nagyon guszta, szeretem az ilyen tésztás, húsnélküli ebédeket.
VálaszTörlésNagyon Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!