Ez a recept a SZUFLÉ magazin 2010. novemberi számában jelent meg.
Vrábel Kriszta receptje. Már akkor elhatároztam, hogy Karácsonyra elkészítem, mivel Bazsi nagyon szereti a kókuszos sütiket. Aztán a legfontosabb hozzávalóról a marcipánról megfeledkeztem. Eszembe jutott, hogy marcipán krumpli viszont van itthon. El nem rontotta, talán barnább lett a csók tőle.
Hozzávalók:
2 db szoba hőmérsékletű tojás fehérje
10 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
10 dkg fehér marcipán massza (nekem marcipán krumplim volt)
10 dkg kókusz reszelék
pici só
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 150 C fokra.
A tojás fehérjéket verjük fel a pici sóval.
Mikor habos, de még nem kemény, kezdjük el adagolni kanalanként a
porcukrot. Minden kanálnyi porcukor után verjük 1 percig a habot.
Az utolsó kanállal adjuk hozzá a citromlevet.
A hab fényes, vágható lesz.
Ezután reszeljük le a marcipánt.
Nekem marcipán krumpli volt itthon, így azt reszeltem le.
A reszelt marcipánt keverjük el a kókusz reszelékkel,
majd óvatosan forgassuk össze a tojáshabbal.
Kriszta azt írja, hogy hab zsákba töltsük és nyomjunk belőle kis
halmokat szilikonos sütő papírra.
Én teáskanálnyi halmokat tettem a sütő papírra.
15 percig sütöttem, lezártam a sütőt, résnyire kinyitottam az ajtót és a
sütőben hagytam kihűlni a csókokat.
Elfogadnék egyet... vagy akár kettőt is :)
VálaszTörlésBiztos nagyon fincsi volt Nellike! A marcipános krumpli meg sokat dobhatott inkább ízén.
VálaszTörlésNagyon fincsi
VálaszTörlésJól néz ki, én is nagyon szeretem a kókuszos dolgokat! Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésNagyon boldog új évet kívánok, jó blogolást, sok olvasót, örömteli főzőcskézést és jó egészséget neked és minden szerettednek!
Enikő