2017. szeptember 3., vasárnap

Rákóczi túrós pite





Hozzávalók:

30 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tejföl
1 pici szódabikarbóna

Töltelék:

1 kg túró
25 dkg cukor
Búzadara 4-5 evőkanál
3 tojás sárgája
2 dl tejföl
3 tojás fehérje habbá verve
Mazsola ha valaki szereti
Barack lekvár

Tésztát készítünk a hozzávalókból.
A tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
Beletesszük a kinyújtott tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben félkészre sütjük.Ez kb. 10-15 perc... sütőfüggő.
Bőven megkenjük lekvárral.Ráhalmozzuk a túrókrémet, amihez a fehérjét külön verjük fel, majd a túrós masszához adjuk.
Visszatesszük a sütőbe.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a habot.

Wind hab hozzávalói:
4 tojás fehérje
36 dkg kristálycukor

24 dkg cukrot kevés vízzel főzzük, amíg gyöngyözni kezd.
Nem szabad túlfőzni, nehogy karamellizálódjon.
A maradék 12 dkg cukrot a tojás fehérjével habbá verjük.
A cukor szirupot óvatosan hozzácsorgatjuk a fehérje habhoz. Pici citromlevet adunk hozzá... ettől szép fényes lesz.
Habzsákba tesszük és rácsokat rajzolunk a tészta tetejére.Porcukorral vékonyan meghintjük és kicsit visszadugjuk még a sütőbe míg színesedni kezd.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...