Bajor császármorzsa
Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg liszt
Pici só
5 egész tojás
Mazsola
Porcukor
Vaníliás cukor
Vaj
Elkészítés:
A tejet, tojások sárgáját kikeverni a pici sóval és a liszttel.
A fehérjéket kemény habbá verni.
Majd óvatosan a lisztes keverékhez adni.
A tésztát elfelezni...két részletben sütni.
Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat olvasztani a tészta egyik felét beleönteni.
Közepes lángon sütni.Mikor az alja szép színt kapott, akkor a tetejét meg kell szórni egy zacskó vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál porcukorral, megszórni a mazsolával.
Majd összetörni apró darabokra és tovább sütni még az alja is karamellizálódik.
Ezután lekvárral, porcukorral tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése