2017. augusztus 6., vasárnap

Bajor császármorzsa


Bajor császármorzsa

Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg liszt
Pici só
5 egész tojás
Mazsola
Porcukor
Vaníliás cukor
Vaj

Elkészítés:

A tejet, tojások sárgáját kikeverni a pici sóval és a liszttel.
A fehérjéket kemény habbá verni.
Majd óvatosan a lisztes keverékhez adni.
A tésztát elfelezni...két részletben sütni.

Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat olvasztani a tészta egyik felét beleönteni.
Közepes lángon sütni.Mikor az alja szép színt kapott, akkor a tetejét meg kell szórni egy zacskó vaníliás cukorral és 2-3 evőkanál porcukorral, megszórni a mazsolával. 
Majd összetörni apró darabokra és tovább sütni még az alja is karamellizálódik.
Ezután lekvárral, porcukorral tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...