2017. július 10., hétfő

Töltött paprika


Hozzávalók:

Fél kg darált hús
Rizs
2-3 db tv paprika
1 liter paradicsomlé
Kb. 2 dl víz
Zeller szár, vagy zeller gumó, vagy morzsolt zeller
Só, bors, piros paprika, oregano, bazsalikom, cukor
Vörös és fokhagyma


Elkészítés:

A paradicsomlevet lábosba öntöm.Beleteszem az egész vöröshagymát.Fokhagymàt reszelek bele 2-3 gerezdet.
Ízesítem cukorral.
Közben elkészítem a gombócokat.A húshoz hozzáadom a rizst, tojást, reszelt vörös és fokhagymát, piros paprikát, sót, borsot.
Gombócokat formálok. 2-3 paprikát megtöltök, mert csak én szeretem.
A paradicsomos lében megfőzöm a gombócokat.
Miután puhára főttek a gombócok, vékony rántást készítek.
Pár percig még forralom.Majd kenyérrel vagy főtt krumplival tálalom.
 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...