2017. június 15., csütörtök

Kapor mártás


Ezt a bejegyzésemet egy nagyon kedves főzős csoporttársam Panka inspirálta.
Aki mondta, hogy megnézte az adatlapomat és ekkor jött rá, hogy a medvehagymás pogácsát az én receptem alapján készíti.
Ez nagyon jól esett és most akkora lendületet adoot, hgy gyakrabban fogok jelentkezni. :-)
Köszi Panka, hogy általad feléledt Csipkerózsika álmából a blogom. ❤

Hozzávalók:

Olaj
Liszt
Kapor apróra összevágva
Fokhagyma
Tej v. tejszín
Só, bors, ízvarázs, cukor
Mennyiségeket azért nem írok, mert nem tudom ki mennyit szeretne készíteni.Én hármunknak 1 liter tejből szoktam főzni.A tejet, tejszínt fokozatosan adagolom hozzá.

Elkészítés:

A lisztet és a kaprot megpirítom .
Felengedem a tejjel vagy a tejszínnel, vagy mindkettővel.
Ízesítem és felforralom.
Főtt krumpli szeletekkel, kemény tojással, vagy bármilyen hússal tálalom.

2 megjegyzés:

  1. A kép nagyon szép, meg biztos nagyon finom ez a kaporszósz, de én még mindig nem tudnám megenni, azt hiszem. Ettől szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Draga bariném!Egyszer tuti készítek Neked!Meg kell kóstolnod! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...