Tegnap a Sütigyár oldalán megláttam a vakondtúrás tortát.
Eszembe jutott, hogy milyen régen sütöttem már,
így előkerestem az én receptemet és délután megsütöttem.
Hozzávalók:
6 tojás
6 evő kanál cukor
6 evő kanál liszt
3 evő kanál kakaó por
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
A krémhez:
1 doboz Meggle cukrász hab
2 evő kanál porcukor
1 habfixáló
1 tábla étcsokoládé
banán, barack egyéb más gyümölcs
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzászitáljuk
a lisztet, kakaó port, hozzáadjuk a sütőport és az étolajat, végül
a tojások felvert habját is óvatosan hozzákeverjük.
Kerek torta formában megsütjük.
Amikor kihűlt akkor a torta közepét kikaparjuk.
A szélén kis perem maradjon.
A kikapart tésztát összemorzsoljuk és félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket.
A hidegre lehűtött tejszínt felverjük a porcukorral és a
habfixálóval.
A végén belereszeljük a tábla csokoládét.
A torta aljára karikára vágott banánt teszünk, vagy barackot, de akármilyen
gyümölccsel nagyon finom.
Én már készítettem piros bogyós gyümölccsel is.
Bevallom nekem az ízlett a legjobban.
A tejszínhabot ráhalmozzuk a tortára csúcsosan.
Ezután pedig ráhalmozzuk az összemorzsolt tésztát.
Nelli ezt én imádom!!! Isteni finom lehetett :))
VálaszTörlésKérek szépen egy (jó nagy) szeletet!:-)))
VálaszTörlésBettus
Nelli, nagyon ott van a tortád!:) Már biztosan elfogyott, ugye?:))
VálaszTörlésMaulwurfkuchen! De régen ettem ilyet! Jó, hogy eszembe juttattad! :-)) Milyen lett a pite? Nektek is ízlet?
VálaszTörlésTudom nagy igényű vagyok, de én eperrel kérném, és csokis tejszínhabbal, köszike :))))
VálaszTörlésFincsi lehet:)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet. Ideje kipróbálnom.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, csodásan néz ki!
VálaszTörlésTényleg jól hangzik, megkóstolnám szívesen, nem hogy nem kóstoltam ilyet, de nem is hallottam még róla :-)... eddig.
VálaszTörlés