Ígérem most már étel receptet is hozok. Mostanában
rengeteget sütöttem. Volt olyan , hogy este mikor hazaértünk
akkor álltam neki sütni, mert úgy ettünk volna valamit.
Képviselőfánkot sütöttem már kétszer, de
nem sikerült sohasem.
Az Anyukám a Húgom névnapjára hozott egy hatalmas
tálcával, ekkor elhatároztam, hogy megpróbálom újból.
A névnapomra már nem sikerült megsütnöm, meg különben is
rengeteg süti volt. Így elhatároztam, hogy a héten
valamelyik délelőtt újból megpróbálom.
Először ahogy figyelgettem a sütő ablakán megint azt
hittem, hogy nem fog sikerülni. A sütési idő 15 percétől viszont
elkezdtek az Én fánkocskáim emelkedni és Én nagyon örültem!
Természetesen az Anyukám receptjét használtam, bár megnéztem
több fánk receptet előtte a interneten is.
Hozzávalók:
2 dl víz
10 dkg zsír
20 dkg liszt
5 egész tojás
Elkészítés:
A vizet a zsírral felforraltam. Hozzáadtam a szitált lisztet és 2 percig
főztem. A tűzről levettem, kicsit kevergettem, hogy hűljön.
Ezután robot géppel 5 egész tojást egyenként hozzákevertem.
Azért kell egyenként keverni bele a tojást, nehogy összekapjon.
A tepsit sütő papírral béleltem, vizes kézzel gombócokat
formáltam a tésztából, attól függően, hogy mekkora fánkokat
szeretnénk.
Mi 1 órát szoktuk így a tepsin pihentetni.
Közben a sütőt 225 fokra előmelegítettem és az aljába
egy tálkába vizet tettem.
Szerintem fontos a gőzös sütő.
A sütő ajtót 20-25 percig nem szabad kinyitni, különben
a fánkok összeesnek.
Amikor kihűltek egy éles késsel a tetejüket levágtam, belsejét
pedig kiszedegettem.
Közben az Andi barátnőmtől kapott málna és
kókusz pudingot az előírásnak megfelelően megfőztem, a tejszínhabot
felvertem.
A kihűlt fánkokat először megtöltöttem a pudingokkal majd
a tejszínhabot kanalaztam a tetejére.
Ráhelyeztem a tészta kalapokat és porcukorral meghintettem és
nagyon büszke voltam magamra. :)
Most, hogy sikerültek máris rengeteg ötletem van a töltelékre
vonatkozólag.
Anyci!Köszi Neked a receptet!:)
Azért kell egyenként keverni bele a tojást, nehogy összekapjon.
A tepsit sütő papírral béleltem, vizes kézzel gombócokat
formáltam a tésztából, attól függően, hogy mekkora fánkokat
szeretnénk.
Mi 1 órát szoktuk így a tepsin pihentetni.
Közben a sütőt 225 fokra előmelegítettem és az aljába
egy tálkába vizet tettem.
Szerintem fontos a gőzös sütő.
A sütő ajtót 20-25 percig nem szabad kinyitni, különben
a fánkok összeesnek.
Amikor kihűltek egy éles késsel a tetejüket levágtam, belsejét
pedig kiszedegettem.
Közben az Andi barátnőmtől kapott málna és
kókusz pudingot az előírásnak megfelelően megfőztem, a tejszínhabot
felvertem.
A kihűlt fánkokat először megtöltöttem a pudingokkal majd
a tejszínhabot kanalaztam a tetejére.
Ráhelyeztem a tészta kalapokat és porcukorral meghintettem és
nagyon büszke voltam magamra. :)
Most, hogy sikerültek máris rengeteg ötletem van a töltelékre
vonatkozólag.
Anyci!Köszi Neked a receptet!:)
Nagyon jól sikerültek! Tényleg mostanában csak sütkérezel, ideje jókat főzni is, és persze megmutatni! :o)
VálaszTörlésNelli! Ezek olyan guszták és én olyan éhes vagyok! Nekem van egy isteni kávés receptem a töltelékre. Imádom a kávét: inni. De semmi kávésat nem szeretek. De az a krém nagyon bejött. Beírom a blogba és ellophatod ;-)
VálaszTörlésNagyon szépek bariném, ügyes vagy! :))
VálaszTörlésNagyon guszta lett Nelli! Én már kétszer próbáltam, nem sikerült. Egyszer ehetetlen lett, máskor pici maradt.:-)No, majd most, kedvet kaptam hozzá..
VálaszTörlésDe jó, nagyon tetszik a recepted, talán egyszer "belevágom a fejszémet ebbe a kemény fába"...:)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek:) Nekem is van egy szuper receptem, azóta örömmel vágok bele a sütésébe. A töltelék meg tényleg olyan sokféle lehet, a tiéd is nagyon tetszik:)
VálaszTörlésNagyon szépségesek!!! Büszke is lehetsz,ugye hogy megérte megint megpróbálkozni vele. A kókuszos-málnás töltelék pedig mennyei finom lehetett a tejszínhabbal.:)
VálaszTörlés