2012. március 7., szerda

Képviselőfánk


Ígérem most már étel receptet is hozok. Mostanában
rengeteget sütöttem. Volt olyan , hogy este mikor hazaértünk
akkor álltam neki sütni, mert úgy ettünk volna valamit.
Képviselőfánkot sütöttem már kétszer, de
nem sikerült sohasem.
Az Anyukám a Húgom névnapjára hozott egy hatalmas
tálcával, ekkor elhatároztam, hogy megpróbálom újból.
A névnapomra már nem sikerült megsütnöm, meg különben is
rengeteg süti volt. Így elhatároztam, hogy a héten
valamelyik délelőtt újból megpróbálom.
Először ahogy figyelgettem a sütő ablakán megint azt
hittem, hogy nem fog sikerülni. A sütési idő 15 percétől viszont
elkezdtek az Én fánkocskáim emelkedni és Én nagyon örültem!
Természetesen az Anyukám receptjét használtam, bár megnéztem
több fánk receptet előtte a interneten is.


Hozzávalók:


2 dl víz
10 dkg zsír
20 dkg liszt
5 egész tojás

Elkészítés:

A vizet a zsírral felforraltam. Hozzáadtam a szitált lisztet és 2 percig 
főztem. A tűzről levettem, kicsit kevergettem, hogy hűljön.
Ezután robot géppel 5 egész tojást egyenként hozzákevertem.
Azért kell egyenként keverni bele a tojást, nehogy összekapjon.
 A tepsit sütő papírral béleltem, vizes kézzel gombócokat


formáltam a tésztából, attól függően, hogy mekkora fánkokat

szeretnénk.

Mi 1 órát szoktuk így a tepsin pihentetni.

Közben a sütőt 225 fokra előmelegítettem és az aljába

egy tálkába vizet tettem.

Szerintem fontos a gőzös sütő.

A sütő ajtót 20-25 percig nem szabad kinyitni, különben

a fánkok összeesnek.

Amikor kihűltek egy éles késsel a tetejüket levágtam, belsejét

pedig kiszedegettem.

Közben az Andi barátnőmtől kapott málna és 
kókusz pudingot az előírásnak megfelelően megfőztem, a tejszínhabot

felvertem.

A kihűlt fánkokat először megtöltöttem a pudingokkal majd

a tejszínhabot kanalaztam a tetejére.

Ráhelyeztem a tészta kalapokat és porcukorral meghintettem és

nagyon büszke voltam magamra. :)

Most, hogy sikerültek máris rengeteg ötletem van a töltelékre
vonatkozólag.




Anyci!Köszi Neked a receptet!:)



7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerültek! Tényleg mostanában csak sütkérezel, ideje jókat főzni is, és persze megmutatni! :o)

    VálaszTörlés
  2. Nelli! Ezek olyan guszták és én olyan éhes vagyok! Nekem van egy isteni kávés receptem a töltelékre. Imádom a kávét: inni. De semmi kávésat nem szeretek. De az a krém nagyon bejött. Beírom a blogba és ellophatod ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek bariném, ügyes vagy! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett Nelli! Én már kétszer próbáltam, nem sikerült. Egyszer ehetetlen lett, máskor pici maradt.:-)No, majd most, kedvet kaptam hozzá..

    VálaszTörlés
  5. De jó, nagyon tetszik a recepted, talán egyszer "belevágom a fejszémet ebbe a kemény fába"...:)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűek lettek:) Nekem is van egy szuper receptem, azóta örömmel vágok bele a sütésébe. A töltelék meg tényleg olyan sokféle lehet, a tiéd is nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépségesek!!! Büszke is lehetsz,ugye hogy megérte megint megpróbálkozni vele. A kókuszos-málnás töltelék pedig mennyei finom lehetett a tejszínhabbal.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...