Hozzávalók: (Egy 28 cm-es pite formához.)
3 dl kukorica dara
4 dl tej
2 dl víz
3 evő kanál méz
1 citrom reszelt héja
vaníliás cukor,
vanília rúd kikapart magja
Elkészítés:
A tejet és a vizet feltettem forrni, amikor már majdnem forrt
beleöntöttem a kukorica darát.
20 percet lassan főztem, de közben állandóan
kevertem, mert hamar leég.
Amikor már megfőtt, akkor belereszeltem a citrom héját,
beleszórtam a vaníliás cukrot és vanília magokat,
majd belekevertem a mézet.
Vajjal kikent pite formába öntöttem, lég keverésen
20 percet sütöttem 200 fokon.
Közben érdemes nézegetni, nehogy a
közepe még lágy legyen.
Amikor langyosra hűlt akkor megszórtam por cukorral,
szilva lekvárt adtam hozzá, ribizlivel díszítettem.
Édesen még nem készítettem, de mindenképpen kipróbálom, Nelli! Köszönöm!!!!!
VálaszTörlésMég nem dolgoztam kukorica darával, csak egyszer ettem juhtúróval és tejföllel. Nagyon finom volt, gondolom édesen még jobb falat! Guszta!!
VálaszTörlésHúh, ez nagyon finom lehet! A Túrógombócom kukoricadarából készül, gyerekkoromban pedig édességnek ettük a kifőzött kukoricadarát cukros tejjel, szerettem. :)
VálaszTörlésNagyon ötletes, édesen a polenta, valamikor biztos kipróbálom!
VálaszTörlésHű, de jól hangzik! A nagyim tudta nagyon finomra készíteni, de én még nem mertem megpróbálkozni vele. Köszi a receptet, ezt ki fogom próbálni. :)))
VálaszTörlésNagyon guszta ! Még nem készítettem , de kifogom próbálni mert igen finom lehet!
VálaszTörlésNagyon istenien néz ki ! :)
VálaszTörlésNézz be hozzám, egy díj vár Rád :)
Hú, ez nagyon finom lehet:) Szoktam tejben főzni polentát, édesen, az is nagyon finom, ez meg fantasztikus lehet és van is otthon polenta.
VálaszTörlésÉdesen még én sem ettem!
VálaszTörlésNézz be hozzám, van számodra egy-két díjam :)
http://vicuska13.blogspot.com/2011/09/megint-dijakat-kaptam.html