2011. augusztus 22., hétfő

Betyárbatyu

Kedves állandó Olvasóim és Ti akik csak véletlenül kukkantotok be néha hozzám!
Kicsit elhanyagoltalak benneteket mostanában, elnézést kérek Tőletek!
Persze azért sütöttem, főztem ám! 
Igyekszem most már többet jönni majd és hozni új recepteket.
Mindjárt itt az első!
Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon finom ízletes és elsősorban olcsó étek.
Hozzávalók a tésztához: 

30 dkg finomliszt
2 db tojás
1 kávés kanál só
kb. 1 dl kéz meleg víz 



Hozzávalók a töltelékhez: 

50 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
só, bors, olaj

Hozzávalók az öntethez:

2 fej vöröshagyma
só, bors, örőlt piros paprika, 
olaj

Tejföl a tálaláshoz. 

Elkészítés:

A lisztet kimértem megszitáltam és a tálba öntöttem.
Mélyedést csináltam a liszt közepébe és az egyenként felütött tojásokat beletettem.
Ízesítettem sóval és a vizet lassan apránként adagoltam hozzá.
Rugalmas tésztát gyúrtam belőle, amit két részre osztottam.
Így könnyebben lehet nyújtani majd.
Pár percet pihentettem, majd a lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam.
10 x 10-es kockákra vágtam.


A tölteléket a következőképpen készítettem el.
A burgonyát megpucoltam, megmostam kockákra vágtam és sós vízben feltettem főni.
Mikor megfőtt leszűrtem és még melegen összetörtem.
A vöröshagymákat kockára vágtam és kevés olajon megpároltam, ízesítettem borssal, sóval.
Az összetört krumplival összekevertem.
Evő kanállal halmokat raktam a tészta kockák közepébe.
Fazékban sós vizet forraltam és az összehajtogatott batyukat a forrásba lévő vízbe dobtam.
Mikor feljöttek a víz tetejére akkor még kb. 3 percet főztem.

Közben az öntetet is elkészítettem.
A kockázott vöröshagymát kevés olajban megpirítottam és piros paprikával megszórtam.
Ebbe az öntetbe szedtem bele a kifőtt batyukat.

Tejföllel meglocsolva, piros paprikával meghintve tálaltam. 
 
 


 

22 megjegyzés:

  1. Ez valóban igaz, hogy eléggé eltüntél!:( Nagyon guszta ételt hoztál és igen finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Ki fogom próbálni, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik ez a recept:) Betyárgombócot már készítettem, ezt is ki fogom próbálni. Örülök, hogy új receptel jelentkeztél:)

    VálaszTörlés
  4. Nelli, de rég hallottam rólad, de örvendek, hogy ismét itt vagy, nagyon jól hangzik ez a batyu.

    VálaszTörlés
  5. Végre újra itt :D!! És micsoda fincsiséget hoztál!! Nagyon örülök, hogy újra vagy!!

    VálaszTörlés
  6. Én is kiprobálom,nagyon jó recept!

    VálaszTörlés
  7. Vittem én is a receptjét! Köszönöm. Nagyon guszta! Egy pár gombóc jöhetne, még nem ettem ma semmit...:o)))

    VálaszTörlés
  8. Már nagyon hiányoztál! A receptet mentettem, szerintem nálunk is nagy sikere lesz.

    VálaszTörlés
  9. Hiányoltunk... nagyon klassz lett a batyu :)

    VálaszTörlés
  10. Végre, végre, hála az égnek, hogy itt vagy batyustul, mindenestül. Nagyon hiányoztál.

    VálaszTörlés
  11. Jaj lányok!Köszönöm szépen a kedvességeteket!Annyira jólesik, hogy hiányoltatok!Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon guszta ez a batyu. El is mentem a receptedet. :)))

    VálaszTörlés
  13. Örülök, hogy itt vagy!:-))
    A recept nagyon klassz!:-)

    VálaszTörlés
  14. Valami isteni ez a recept!:)
    Ki fogom próbálni... ha a cukrom engedi.

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jól hangzik!
    Én is nagyon örülök, hogy megint itt vagy:)

    VálaszTörlés
  16. Ahogy igérted, visszajövök a nyaralásból és lesz új reci :))) Nagyon jóval jöttél vissza :D

    VálaszTörlés
  17. Anyuka! Örülök, hogy újra itt:) Szeri

    VálaszTörlés
  18. Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat!:-)

    VálaszTörlés
  19. Szuper jól néz már most beleharapnék ki is próbálom köszi!!!

    VálaszTörlés
  20. Nagyon finom, ebből lesz egy jó vacsoránk nemsokára! :) Köszi Nellike!!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...