2011. június 5., vasárnap

Eperkrém leves


Nagyon szeretjük  a gyümölcs leveseket, már alig vártam, 
hogy eperből is készíthessek.
Jó hidegen, nyári nagy melegben nincs is jobb a jól
behűtött gyümölcs levesnél.


Hozzávalók: 

50 dkg eper
1 citrom leve
2 evő kanál cukor
1 rúd vanília
fél liter főző tejszín
fél vaníliás puding

Elkészítés: 

Az epret megmostam, szárát eltávolítottam.
Burgonya törővel összetörtem, de nem egészen, hogy 
maradjanak 
benne nagyobb eper darabok.
Felöntöttem annyi vízzel, 
hogy ellepje.
Belefacsartam a citrom levét, ízesítettem
a cukorral és a vaníliával.
Közben a vaníliás pudingot 
kevés tejjel elkevertem, 
mikor forrni kezdett beleöntöttem a levesbe, majd 
lassan folytonos keverés közben a tejszínt is.
Hűtőben jól lehűtöttem és tejszín hab rózsával 
tálaltam, eper szemmel díszítettem. 
 

 

9 megjegyzés:

  1. De istenien néz ki! Meg a színe is csodás! Vettem egy tányérkával :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon ínycsiklandó a levesed, szívesen bekanalaznék egy tálkával! Örülök, hogy újra itt vagy!! :D

    VálaszTörlés
  3. Erinacea!Remélem ízlett!:-)

    Marcsi!Neked is szívesen küldenék!Jólesik, hogy hiányoltál!:-)

    VálaszTörlés
  4. Nelli ezt bármikor, akármelyik napszakban.... imádnivaló!

    VálaszTörlés
  5. Ah, de jól néz ki! Behűtve, ebédre kérném, az biztos!

    VálaszTörlés
  6. Én is kérek, nagyon guszta, és nagyon jó lett a fotó is.

    VálaszTörlés
  7. Istenien néz ki!!!
    Ezt én is ki fogom próbálni.
    Köszike a remek ötletet vittem is a receptet:D

    VálaszTörlés
  8. Hú nagyon szeretjük az ilyet,nagyon gusztusos,gyönyörű a színe!

    VálaszTörlés
  9. Szerintem napokig bírnám enni!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...