Nagyon szeretjük a gyümölcs leveseket, már alig vártam,
hogy eperből is készíthessek.
Jó hidegen, nyári nagy melegben nincs is jobb a jól
behűtött gyümölcs levesnél.
Hozzávalók:
50 dkg eper
1 citrom leve
2 evő kanál cukor
1 rúd vanília
fél liter főző tejszín
fél vaníliás puding
Elkészítés:
Az epret megmostam, szárát eltávolítottam.
Burgonya törővel összetörtem, de nem egészen, hogy
maradjanak
benne nagyobb eper darabok.
Felöntöttem annyi vízzel,
hogy ellepje.
Belefacsartam a citrom levét, ízesítettem
a cukorral és a vaníliával.
Közben a vaníliás pudingot
kevés tejjel elkevertem,
mikor forrni kezdett beleöntöttem a levesbe, majd
lassan folytonos keverés közben a tejszínt is.
Hűtőben jól lehűtöttem és tejszín hab rózsával
tálaltam, eper szemmel díszítettem.
De istenien néz ki! Meg a színe is csodás! Vettem egy tányérkával :)
VálaszTörlésTényleg nagyon ínycsiklandó a levesed, szívesen bekanalaznék egy tálkával! Örülök, hogy újra itt vagy!! :D
VálaszTörlésErinacea!Remélem ízlett!:-)
VálaszTörlésMarcsi!Neked is szívesen küldenék!Jólesik, hogy hiányoltál!:-)
Nelli ezt bármikor, akármelyik napszakban.... imádnivaló!
VálaszTörlésAh, de jól néz ki! Behűtve, ebédre kérném, az biztos!
VálaszTörlésÉn is kérek, nagyon guszta, és nagyon jó lett a fotó is.
VálaszTörlésIstenien néz ki!!!
VálaszTörlésEzt én is ki fogom próbálni.
Köszike a remek ötletet vittem is a receptet:D
Hú nagyon szeretjük az ilyet,nagyon gusztusos,gyönyörű a színe!
VálaszTörlésSzerintem napokig bírnám enni!
VálaszTörlés