2010. augusztus 18., szerda

Pöstyéni túrós

A receptet http://andi1976.gportal.hu/ Andinál találtam.
Köszönöm szépen Andi!


Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál rétesliszt. Én sima lisztből készítettem.
30 dkg túró, 3 evőkanál kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, mazsola.

Tetejére baracklekvár, vagy valami savanyú lekvár, vaníliás porcukor.

A túrót a kristálycukorral a reszelt citromhéjjal és a mazsolával összkeverem.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem és a sárgájákat óvatosan hozzáadom egyenként. Majd ezután két részre osztom. Az egyikbe a lisztet keverem bele, a másik felét pedig óvatosan beleforgatom a túrókrémbe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túrós keverék.
Tetetjét a maradék piskótamasszával rácsozom, a rácsok közép lekvárt csepegetetek és megsütöm.
Ha kihűlt kockára vágom és porcukorral megszórom.

1 megjegyzés:

  1. Húú, ezt mi is nagyon imádjuk! Ha nem lennék ennyire fáradt, ennek esnék neki megsütni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...