Az uborkákat megmosom, majd négybe bevágom, végeiket levágom.
Ezután 5 literes üvegbe teszem.
Borsot, fokhagymát, babérlevelet teszek rá, ízlés szerint.
Majd felöntöm meleg vízzel, hogy hamarabb kovászolódjon.
Ebbe a lébe 5 evőkanál sót teszek.
A tetejére sok-sok kaprot, és egy darab kenyeret teszek.
Van aki pirított kenyeret tesz rá.
4-5 nap alatt készen van az uborka.
Ha van lehetőségünk napra tenni 2-3 nap is elég.
Ezután 5 literes üvegbe teszem.
Borsot, fokhagymát, babérlevelet teszek rá, ízlés szerint.
Majd felöntöm meleg vízzel, hogy hamarabb kovászolódjon.
Ebbe a lébe 5 evőkanál sót teszek.
A tetejére sok-sok kaprot, és egy darab kenyeret teszek.
Van aki pirított kenyeret tesz rá.
4-5 nap alatt készen van az uborka.
Ha van lehetőségünk napra tenni 2-3 nap is elég.
A koviubit is imádjuk ám! Csak én nem teszek bele ennyi mindent. Alul egy nagy bokor kapor, ubi, megint egy bokor kapor, kenyér, sós forró víz. Slusszpassz.
VálaszTörlésÉs kéretik még több recit feltenni!!!
VálaszTörlésTeszek fel több recit is a napokban!:-)
VálaszTörlésNellike bariném, járok ám erre szorgalmasan, a recik meg nem jönnek. De csak viccelek ám, tudom, hogy sok a dolgod, majd teszel fel, ha jobban ráérsz.
VálaszTörlésImádom a kovi ubit, nem bírok belőle eleget enni :)
VálaszTörlésBianka!Mi is nagyon szeretjük a kovi ubit, főleg jó hidegen.
VálaszTörlésAz idén sokat tettem el.
Andikám!
VálaszTörlésJövök ám én, csak sok a dolgom, de szorgalmasan fényképezek.