2010. május 12., szerda

Fánk

Egy nagyon kedves volt szomszédasszonyom receptje.

Hozzávalók: 3 dl tej, 3-4 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy Rama margarin, 3 egész tojás, 2 tojás sárgája, kicsi rum, vagy aroma, vaniliás cukor, reszelt citromhéj, 50 dkg liszt. Én egy pici réteslisztet is teszek bele.

Összedolgozzuk, kelni hagyjuk meleg helyen, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, ezután újból kelni hagyjuk egy fél órát kb. és megsütjük.

Van aki fedővel letakarja és úgy süti a fordításig a fánkokat, én nem szoktam.

Melegen vaníliás porcukorba hempergetem.

Csokiszósszal, vagy lekvárral, pudinggal meglehet tölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...