2010. május 3., hétfő

Dödölle



Hozzávalók:

· 1,5 kg krumpli
· 25-30 dkg liszt
· 5 fej vöröshagyma
· 15-20 dkg sertészsír
· 1 csapott evőkanál pirospaprika
· só
· tejföl a tálaláshoz

A krumplit megpucoljuk és apróra vágjuk, majd sós vízben feltesszük főzni.Éppen annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi a krumplit.
Amíg fő, addig a vöröshagymát apróra vagy szálasra vágjuk, kicsit sózzuk és a zsírban megpirítjuk.
Amikor már aranybarna színű akkor félrehúzzuk a tűzről és pirospaprikával meghintjük.
Ha megfőtt a krumpli akkor összetöröm és a lisztet belekeverem.
Van aki főzi még a liszttel.Én nem szoktam, mert szerintem a meleg krumplitól amúgy is megfő a liszt.
A tepsit kikenem egy kis hagymás zsírral.
Ezután két kanál segítségével amit a hagymás zsírba mártok, galuskákat szaggatok.
A végén a hagymás, pirospaprikás zsírral meglocsolom.
Majd 250 fokos sütőben légkeveréssel megsütöm.20-25 perc alatt sült meg.
Tejföllel tálaljuk.

Mi a pécsi Fekete Lovag Étteremben ettünk először, azóta gyakran készítjük itthon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...