2024. március 12., kedd

Krémes



Régen sütöttem már ezt a krémest, de még nem került fel a blogra.
Gondoltam most Húsvétra megsütöm majd. Felteszem ide, hogy megtaláljam, mert a cetlikkel nem vagyok jó barátságban. 

Recept forrás: Blikk

Tészta:

30 dkg liszt

7 dkg margarin

10 g szalalkáli

2 ek porcukor

annyi tej, hogy a tészta összeálljon

krém:

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

5 dl tej

1 tasak vaníliás pudingpor

2 csomag vaníliás cukor

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk.

A lapokat egyenként 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenként, kb. 8-10 perc alatt megsütjük a tepsi hátoldalán. (Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl!)

Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt, kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.

Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük.

Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak látszik a fotókon! Kipróbálós... ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom.volt tényleg. Sokszor sütöm. Majd megírod, hogy ízlett-e?

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...