2016. április 15., péntek

Tökmagos, szezámmagos kenyérke Ildikó receptje alapján

Ezt a nagyon finom kenyérke receptet egy kedves egykori kolléganőmtől kaptam a héten.
Ma volt egy kis időm és megsütöttem. Ez még nem kovászos kenyér, de nagyon szeretnék azt is megtanulni sütni.

Hozzávalók a kenyérhez:

1 kg gyermelyi búzakenyérliszt
1 budafoki élesztő
1 evőkanál sónál picivel többet tettem
1 dl étolaj
és annyi langyos víz, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk.

Összegyúrtam. Fél órát hagytam kelni.
Utána formáztam. Amíg kelt, addig a sütőkövet betettem melegedni a sütőbe, hogy kellően forrósodjon át.
Mikor megkelt, formáztam.Megkentem hideg vízzel, jól és megszórtam a magokkal.A sütő aljába is hideg vizet öntöttem. 225 fokon, légkeverésen sütöttem 30 percet.
Amikor kisült, rácsra tettem és akkor is megkentem hideg vízzel.

Legközelebb teszek a tésztájába apróra vágott aszalt paradicsomot is.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a kenyérkéd! Biztos nagyon finom !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkóstoltam, nagyon finom lett!Köszi Eva!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Nagyon szép lett a kenyérkéd Nellike. Kérném az egyik csücskét :)

    VálaszTörlés
  3. Az egyik csücske még épp megvan! Küldöm! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...