2012. október 5., péntek

Túróval, aszalt szilvával töltött palacsinta



Egy nagyon finom palacsintát hoztam Nektek most.
Mi nagyon  szeretjük, remélem Nektek is ízleni fog, ha elkészítitek.

A szokásos módon elkészítjük a palacsintákat, gondolom
mindenkinek van jól bevált receptje.
Amikor megsültek akkor félretesszük őket.

Hozzávalók:

Palacsinták
25 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
1 citrom leve és reszelt héja
6 evő kanál cukor
vaníliás cukor
20 dkg aszalt szilva
1 egész tojás
1 dl tejszín
vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:
A túrót kikeverjük a 2 evő kanál tejföllel, a citrom reszelt héjával
és levével, a vaníliás cukorral és a cukorral. A cukor felét a
túróba tesszük, a másik fele az öntetbe kerül majd.
A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, megszórjuk
aszalt szilva darabokkal és feltekerjük.
Félbevágjuk őket és kivajazott formába fektetjük.

Elkészítjük az öntetet: A maradék tejfölt kikeverjük a
cukorral, tejszínnel és a tojással.
A palacsintákra öntjük és előmelegített lég keveréses
sütőben 220 fokon 20-25 percet sütjük.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ezt nem hiszem el, épp ideültem, hogy palacsinta sütés előtt kicsit nézelődjek, és mit látok? Nelli palacsintát sütött.:-))) Én is túrósat sütök, csak nem kockáztatok az asztalt szilvával, pedig milyen finom lehet. De ha lesz időm és nem falják fel, én is át sütöm sütőbe!:-D Nagyon jó hétvégét Nektek!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nelli ezt mindenképpen el kell készítenem!

    VálaszTörlés
  4. Nellike, te a napokban finomabbnál finomabb ételeket hoztál:)

    VálaszTörlés
  5. Barátnőm megint nagyon fincsit készítettél!! Mindig nézem a blogot ,hogy újat tanuljak tőled! Puszi

    VálaszTörlés
  6. Nelli a palacsintáid meghozták a kedvem,sütök palacsintát,nagyon régen sütöttem már. :) :) Jó dolgaid vannak,lehet válogatni az biztos! Több időm lesz jövök keresgélni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mellissina2! Én is gyakran megfordulok Nálad! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...