Hozzávalók:
1 fej káposzta
fél kg oldalas
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény, só, bors, ecet, cukor,
ízvarázs
olaj
piros paprika
ecet
zeller zöld
1 l 100%-os paradicsom lé
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés olajon üvegesre párolom.
Az oldalast megmosom és darabokra vágom. Ráteszem a megpárolt hagymára és addig sütöm míg a húson a rostok be nem záródnak.
A káposztát felszeletelem, megmosom és rádobom a hagymára, húsra.
Feltöltöm vízzel. Ízesítem a köménnyel, sóval, borssal, fokhagymával, ízvarázzsal.
Ízlés szerint teszek bele ecetet és cukrot (mi édesen szeretjük).
Az elfőtt folyadékot szükség szerint pótolom.
Felöntöm 1 liter 100 %-os paradicsom lével.
A zeller zöldet már a főzési idő vége fele teszem bele.
A zeller a paradicsomos ételek elengedhetetlen ízesítője.
Nagyon finom, karakteres ízt ad neki.
Közben kevés olajon megpirítom a lisztet, majd piros paprikát teszek bele.
Amikor megfőtt a hús és a káposzta akkor ezzel a rántással berántom.
Bár jobban szeretem a habarást, mint a rántást, de vannak bizonyos főzelékek amihez a rántás
jobban illik. A paradicsomos káposzta szerintem ezek közé tartozik.
Húúú Nelli!
VálaszTörlésImááádom:))
De jó a családodnak... Olyan isteni finomakat főzöl mindig!
Köszi Ceffa a kedves szavakat!:-)
VálaszTörlésEzer éve nem ettem:OO A mamám ezt igen jól főzte, neki kell futnom:))
VálaszTörlésAz én jó uram kedvence, amit itthon sose kap. :(
VálaszTörlésLegközelebb küldöm hozzátok ebdére! :D
Nagyon szeretem, és milyen régen készítettem.
VálaszTörlésIstenien néz ki:-))
Így ahogy van jöhet, isteni
VálaszTörlésNagyon finom lehet.
VálaszTörlésKöszi a receptet!
Most főzöm,remélem,hogy finom lesz.
Egyébként nekem is a drága Nagyim főzött ilyet és nagyon régen ettem már!
Szép napot és BUÉK!
Máris készítem, nagyon jónak tűnik!
VálaszTörlésElkészült? Remélem ízlett így!
Törlés