Mi gyakran készítünk ilyen levest.
Hamar készen van és tudom, hogy nem egészségesek ezek a smack levesek, de ennyi belefér. 🙂
Vizet teszek fel forrni. Beleteszem a cukorborsót, reszelt sárgarépát, szeletelt káposztát, gombát, szeletelt kelkáposztát, fokhagymát. Nem kell bele minden zöldség, de annál finomabb minnél többféle van benne. Ízvarázst, borsot teszek bele, valamint a két tasak smack porát, ami a kis zacskókban van. Szójaszószt öntök bele és elkezdem főzni. Mikor megfőttek a zöldségek, akkor leveszem a tűzhelyről és beleöntöm a két zacskó tésztát is. Lefedve hagyom állni 10 percet kb.
Ha van kedvem főzök még 1-1 kemény tojást is, amit félbevágok és a tetejére teszem. Meghintem petrezselyemmel vagy koriander zölddel.
Nagyon jól néz ki a levesed, finom lehetett! Ilyen leveseket mi is szoktunk néha enni, szeretjük, és én is szoktam még pluszban zöldségeket is beletenni. A kínai ételeket mi is nagyon szeretjük, rendszeresen főzök is, de levessel még nem próbálkoztam.
VálaszTörlésAzt szeretném megkérdezni, hogy koriander zöldet hogy tudtál beszerezni? Én több mint egy hónapja vetettem, rendes zacskós fűszermagból, de nem kelt ki. Pedig pár évvel ezelőtt ugyanígy sikerült, szép kis "bokor" lett belőle.
Köszi 😊