Hozzávalók:
40 dkg bacon szalonna
50-60 dkg darált hús
25 dkg trappista sajt
metélő hagyma, vagy zöldhagyma
apró kockákra vágott kisütött szalonna
ízlés szerint fűszerek, tojás
fokhagyma, vöröshagyma
Ebből a mennyiségű hozzávalóból kettő rúd fasírt lett.
Elkészítés:
A tepsibe amiben sütjük alufóliát terítünk.Vékonyan megolajozzuk a fóliát.
Elkezdjük összefonni a bacon szalonna csíkokat.
Majd ráadagoljuk felét a masszának. A darált húst ízesítettük sóval, őrölt borssal,
reszelt vöröshagymával, fokhagymával, őrölt köménnyel, 1 egész tojást tettünk bele,
piros paprikával.
Megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Ha van esetleg füstölt sajtunk akkor, lehet
fele-fele arányban. Majd a metélő hagymát apró darabokra vágjuk és ezzel megszórjuk.
A következő rúdnál ugyanígy járunk el, de még megszórjuk apró kockákra vágott
pirított szalonnával.
El tudnám még képzelni apró darabokra vágott megsütött csirke májjal töltve is.
Nagyon, nagyon finom hidegen és melegen is, vékonyra szeleteljük.
Kicsit drága étel, de kiadós nagyon.
Nem tudom már kinél láttam az interneten az ötletet, de nem pont ugyanúgy
készítettem el.
Hmm tudnék belőle enni:)
VálaszTörlésKislányom!Ettél belőle!:-)Régebben készítettem!
VálaszTörlésIlyet már én is csináltam!Jó hogy eszembe juttattad bariném!
VálaszTörlésSzerintem Szepynél volt először ez a baconból szőnyeg fűzés.
Nem tudom Andikám már kinél láttam.:-)
VálaszTörlésNagyon mutatós és finom
VálaszTörlésKöszi Bianka!A "fekete" süti is nagyon csábító!:-)
VálaszTörlésÉn nem láttam még ezt a szőttes készítési módot, de nagyon tetszik!
VálaszTörlésSzia Nellikém!
VálaszTörlésVár Rád valami nálam :)))
Micsoda jó ötlet :))) nagyon jóóóóóóóóó !!!
VálaszTörlésNellike, te még nem láttad, de én gratulálok a díjadhoz! Igazán megérdemelted. Így biztos még többen fognak idetalálni hozzád!
VálaszTörlésSzia Andikám!Láttam, nagyon örültem neki, még este meg is köszöntem Huginak!:-)
VálaszTörlésSzia Nelli, látom nem én vagyok az első, de nézz be hozzám is, ott is találsz valamit:-)
VálaszTörléshttp://citromhab.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam-ketszer-is.html
Nelli,
VálaszTörlésez nagyon guszta!!
Én sem tudom sokszor, mit-hol látok, ezért a legeslegjobbakat elmentem:) Már tele a laptopom elkészítendőkkel:DDD